Дома > Вести > Вести од индустријата

Како да се одржи електричен мотор отпорен на експлозија на намотувач на мини

2024-04-22

Дигалката за мини е една од суштинската опрема во процесот на рударство. Поради постоење на запаливи и експлозивни гасови во рудниците,традиционална механичка опремаtможе да предизвика пожари или експлозии. Затоа,Електричен мотор кој е отпорен на експлозија за винч за рударство се неопходни за да се осигури безбедноста на опремата. Функцијата на електромоторот отпорен на експлозија е да го намали производството на електрични искри и искри на триење преку посебен структурен дизајн и дополнителни мерки за заштита при работа на механичката опрема, за да спречи појава на експлозии и пожари. Употребата на електричен мотор отпорен на експлозија за винч за рударство во дигалки за рудници може ефективно да ја обезбеди безбедноста на работата на опремата и личната безбедност на рударите.

За да се обезбеди безбедност и нормално функционирање на минските дигалки,Електричен мотор кој е отпорен на експлозија за винч за рударствотреба редовно да се одржуваат и сервисираат. Следниве се некои вообичаени точки за одржување:


Редовно проверувајте дали изолацијата и жиците на моторот се оштетени или застарени и вршете навремени поправки или замени.


Чувајте го моторот чист и сув и избегнувајте навлегување на прашина, водена пареа и други супстанции.


Редовно проверувајте дали лежиштата на моторот имаат абнормалности како бучава и пораст на температурата и заменете ги на време.


Обрнете внимание на околината за напојување на моторот и избегнувајте преоптоварување или ситуации со недоволно напон што може да предизвикаат оштетување на моторот.


За време на употребата, секогаш проверувајте ја работната состојба на моторот. Ако се појават какви било абнормалности, сопрете ја машината навреме и решете ја.

X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept